EXTRA INFORMATIE


jaarmodule(s)


Geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten, of heb je al besloten je op te geven voor de opleiding? Schroom dan niet en neem contact met ons op en/of vraag het aanmeldingsformulier aan voor inschrijving en deelname aan de opleiding.

  • De groep sluit bij een maximum van 15 deelnemers.
  • De opleiding is ingedeeld in jaarmodules, in principe is het een driejarig traject die je per jaar kunt volgen. Maar module twee en drie kunnen alleen gevolgd worden in aansluiting op het 1e respectievelijk 2e jaar.

alfa omnia


De activiteiten van de School van Systemisch Bewustzijn maken onderdeel uit van Alfa Omnia, Essential Dynamics. Gespecialiseerd in toegepast systemisch werk, opleiding, training en coaching.

  • Team en groepstrainingen & Workshops
  • Coaching & Counseling (individueel en partners/koppels)
  • Executive Systemic Coaching
  • Supervisie en Advies
  • Family Mediation (Families in Conflict)
  • Masterclasses in binnen- en buitenland
  • Muziek(analyse) voor Systemisch Werk
  • Systemische HRM & Organisatie-ontwikkeling

member of isca


bedding ssb


De school is een samenkomst van mensen die daadwerkelijk ter lering gaan. Een organisch gegroeide samenstelling die allemaal hetzelfde delen, namelijk dat zij zich met lichaam, hart en ziel zich willen verdiepen in hoe Liefde werkt. Deelnemers hebben de moed  om zich over te geven aan intro-retrospectief onderzoek . Het is een soort 'pelgrimage' naar het wezenlijke van de mens en het leven.

 

Het gaat de school, in essentie, niet om de methode, noch om de verschijnselen volledig te kunnen duiden, maar om zo dicht mogelijk bij de bron van ons handelen te komen, zodat wij zelf de bron worden van het 'weten'. Dit zonder, de directe wens, het te willen vasthouden of letterlijk te reproduceren. Hierdoor leert men op elk moment de juiste handeling toe te passen of, in te houden. Wu Wei in optima forma. Doen door niet te handelen. De school is geen stroming, maar een community van systemisch onderzoekers.

 

dao(isme)


De school voor Systemisch Bewustzijn ontleent veel kennis en inzichten aan het daoïsme ofwel taoïsme. Dit betekent dat tijdens de opleiding momenten van rust en contemplatie zijn ingelast  afgewisseld met actie en (ont)spanning. We werken zowel met bekende als onbekende daoïstische (leer)meesters, zoals bijvoorbeeld Lao Tze maar ook Lee Jun-fan 李振藩 beter bekend onder de naam Bruce Lee en andere bronnen.

 

kennispartner van roots of me


SSB levert kennis aan het genogrammenprogramma Roots of me