Systemic Movement & DanceHet programma Systemic Movement & Dance is een systemisch onderzoek via emotioneel lichaamswerk en dans. Het is voor iedereen die systemisch onderzoek wil doen naar zijn/haar persoonlijke levensloop en familiesysteem, door middel van beweging. Voor mensen die willen onderzoeken wat hen blokkeert en vrij maakt via dans.


We gaan aan de slag met de volgende ontwikkelingsfasen:
foetus, baby, kind, adolescent & volwassene en de rol van de moeder en de vader in deze fases.

 

Hierbij komen de volgende thema’s aan de orde:

 1. aankomen in het lichaam;
 2. ons bewustzijn en onze bewegingskwaliteit met de aarde;
 3. het ontdekken van onze eigen bewegingspatronen;
 4. het doorbreken/spelen met deze patronen, waardoor ruimte ontstaat voor autonomie en creativiteit;
 5. integratie en belichaming van verschillende lagen van je persoonlijkheid;
 6. het delen van je belichaamde zelf/dans in de sociale wereld;
 7. persoonlijke vragen en systemisch onderzoek.

REVIEWS


"Het was geweldig, verdiepend, meer in en met je lijf, een exploratie over hoe je systemisch werk nog veel meer via het lijf kunt ervaren en inzetten. Ik ga zeker verder experimenteren en ben erbij als er een vervolg komt. Dank Hilbrand en Feadan, voor jullie rust, vrolijkheid, en liefde voor dans en systemisch werk, prachtige inzichten! En nieuwe muziek ontdekt."

 

Janine van Grevestein

"Wat was het fijn, leerzaam, leuk en inspirerend! Heerlijk om dans (opnieuw) & systemisch werk verder te integreren in mijn leven. Absoluut een aanrader voor iedereen die systemisch werk doet, en ook voor andere begeleiders zoals psychologen (en yogadocenten?) die systemisch werk hebben ervaren en meer willen bewegen! Ons lichaam is zo'n geweldige wijze bron die we nog veel meer kunnen gebruiken! Ik neem het mee in al het werk wat ik doe. Enorm bedankt Hilbrand en Feadan voor de speelse, fijne, warme en onderzoekende bedding."

 

Esther de Vos


 "Het was FAN-TAS-TISCH. Een aanrader voor iedereen die wil dansen, bewegen en denkt 'ik kan niet dansen, dit is niks voor mij'. Dan vooral doen. JUST DO IT. Dank voor jullie inspiratie Feadan en Hilbrand!

 

                                                                        Soorien Zonderrust

 "Echt zo waardevol! Een must voor iedereen die systemisch werk doet, om nog sensitiever te worden op de allerkleinste bewegingen in je lijf."

 

                                                                        Bernice Feller-Thijm


data


In kader van een evaluatie en herijking van het bestaande programma zijn er op dit moment nog geen nieuwe data bekend.

De eerstvolgende groep start eventueel in 2025.

locatie


 

Momenteel zijn we op zoek naar geschikte locatie voor SMD. Mocht je een advies hebben of een locatie weten? Schroom niet en email ons op contact@systemisch-bewustzijn.nl

 

kosten


Het lesgeld bestaat uit:

 • Algemeen lesgeld voor 7 lesdagen
 • Locatie
 • Catering (koffie/thee, water/sappen en lunch)
 • Twee inspirerende en betrokken hoofddocenten


Kosten die niet inbegrepen zijn: 

 • Boeken en overig studiemateriaal

Het lesgeld 2025 is nog niet bekend.

 

Degenen die een onderneming erop na houden en de kosten gefactureerd willen krijgen, of worden bekostigd door hun werkgever, dienen rekening te houden met 21% btw op het totaalbedrag.


docenten


Systemic Movement & Dance is ontwikkeld door Hilbrand Westra & Feadan McCall en is gestart begin 2023.

Monique Bolung en Feadan McCall zetten in 2024 Systemic Movement & Dance voort.

Monique Bolung

"Sinds 2022 ben ik als opleider en transcultureel systemisch coach verbonden aan de School voor Systemisch Bewustzijn. In mijn werk gebruik ik graag dans en beweging omdat mensen daarmee gemakkelijker toegang krijgen tot hun levensenergie en potentieel om hun proces naar zingeving daarmee te exploreren en te verdiepen. Systemic Movement & Dance brengt mij persoonlijk en professioneel naast diepgang, ook lichtvoetigheid en vitaliteit."

Feadan McCall
"Van origine werk ik als actief als choreografe, danseres en dans-educator. Sinds 2015 ben ik de co-oprichter van de Energy Movement, waarin ik mensen begeleid meer vrijheid en creativiteit te belichamen via dans, de adem en het reguleren van het zenuwstelsel. Eind 2021 heb ik mijn diploma Systemisch Coachen afgerond bij de Psychodynamica Academy en sindsdien fuseer ik dans met het systemische werk. Het geeft me plezier Systemic Movement & Dance voort te zetten met de School voor Systemisch Bewustzijn."