Foundation Course

1-jarige opleiding onder leiding van Arno Tuinebreijer en Nicole SmetOp vrijdag 27 september 2024 start voor de tweede keer een 1-jarige Foundation course voor mensen die verdieping willen in leven en werk, maar tot op heden geen (uitgebreide) ervaring of kennis hebben van systemisch werk. Een succesvolle afronding van deze basisopleiding biedt onder andere toegang tot de 2-jarige Mastercourse; het vriendelijk kloppend hart van de School. 

Na dit jaar:  

 • Ben je thuis in de basis van systemisch werk en (familie)opstellingen. 
 • Kun je zelfstandig een opstelling begeleiden.
 • Heb je een persoonlijk ontwikkelingsproces doorgemaakt. 
 • Kun je doorstromen naar de 2-jarige Master Course (vanaf september 2025).


Na inschrijving plannen we graag een korte online kennismaking met je in. Natuurlijk kun je ook eerst een vrijblijvende online afspraak maken om docenten Arno en Nicole te ontmoeten en meer informatie over de inhoud van het jaarprogramma te krijgen. We zien ernaar uit je te zien en te spreken.

 

data


Om zowel particulieren als professionals de kans te geven de opleiding te volgen, is ervoor gekozen om een vrijdag en een zaterdag te plannen als opleidingsblok. De gezamenlijke studiedagen zijn telkens twee aaneengesloten dagen.

Lesdagen duren van 9.30 tot 17.00 uur. 
De groep sluit bij een maximum van 14 deelnemers.

2024
27 en 28 september
25 en 26 oktober
22 en 23 november
13 en 14 december

 

KERSTVAKANTIE


2025
17 en 18 januari 
14 en 15 februari
14 en 15 maart 
11 en 12 april
16 en 17 mei 
13 en 14 juni 


locatie


Als vaste leslocatie wordt er gebruik gemaakt van Woudschoten, te Zeist (nabij Utrecht). Een fijne rustgevende plek in de bossen. Op de locatie kun je - als je dat wilt - ook overnachten.

 

kosten


Het lesgeld bestaat uit:

 • Algemeen lesgeld voor 1 leerjaar  met 20 lesdagen
 • Locatie & catering (hele dag koffie/thee, sappen en water én een uitgebreide lunch) 
 • Online syllabus/opleidingsmap en te verstrekken artikelen
 • Twee inspirerende en betrokken hoofddocenten
 • Gastdocentschap: Hilbrand Westra en Monique Bolung
 • Supervisie en 1-op-1 coaching door de docenten.

Kosten die niet inbegrepen zijn: 

 • Overnachting(en)
 • Boeken en overig studiemateriaal

Het lesgeld voor 2024 bedraagt € 4250,- exclusief BTW. 

 


docenten


Arno Tuinebreijer (SSB19)

 

Arno is systemisch opgeleid binnen de School voor Systemisch Bewustzijn en co-trainer bij Parcival's Men. Hij is een HR-professional met brede ervaring in alle aspecten van HR in de professionele dienstverlening en B2B-dienstensector. Hij is een gecertificeerd trainer en coach. Arno verstaat de kunst om te schakelen tussen ernst en humor en is ook een begenadigd (zen) mediator. Daarnaast ligt zijn interesse in leiderschapsvraagstukken en liefde in uitvoering en biedt daarmee een unieke aanvulling als mens en docent voor deze school.

Nicole Smet (SSB20)


Nicole is breed opgeleid in systemisch werk bij verschillende scholen in Nederland, waaronder de School voor Systemisch Bewustzijn. Binnen The Love Corporation biedt ze samen met Hilbrand Westra programma's en systemische coaching over liefde en relaties. Ze leidt ook een eigen zesdaags systemisch vrouwenprogramma Return to Love. Eerder werkte ze 20 jaar lang als strategisch communicatieadviseur.

Nicole verstaat de kunst om te schakelen tussen lichtheid en diepgang. Daarnaast doet zij een levend onderzoek naar hoe liefde en relaties werken en is daarmee uitermate geschikt voor dit werk en docentschap.

 

 

REVIEWS


 

Op LinkedIn plaatsten verschillende deelnemers een bericht met hun ervaringen tijdens Foundation Course 2023/2024. Klik hier voor deze berichten. 

 • "Door alles wat de Foundation Course mij gebracht heeft, kan ik steeds meer mijn plek innemen. Hierdoor wordt mijn levensenergie ontsloten en wordt mijn authentieke potentieel beschikbaar, zodat mijn leven zich nog verder kan ontvouwen naar betekenis."
 • "Een veilige plek voor zelfonderzoek, diepgang en zingeving."
 • "Opleiding, training, cursus, het doet allemaal tekort. Het was voor mij een REIS, samen met 15 prachtige medereizigers en twee wijze gidsen. Wat ben ik enorm dankbaar dat precies jullie aan mijn zijde stonden. Samen bewogen we door de krochten van ons bestaan en (her)ontdekten we ons eigen innerlijk landschap en dat van elkaar. Daarbij geholpen door de ‘taal’ van het systemisch werk en de fenomenologie. Een taal die we leerden ‘spreken’. Of beter gezegd doorvoelen, doorleven en belichamen. Een ‘nauwelijks te omschrijven’ taal erbij, wat een rijkdom!"