Systemic Martial Arts (1-jarig) / Jung Ki DoJung (Jeong) is Hilbrand zijn Koreaanse familienaam, maar heeft in Korea ook een algemene filosofische en culturele geschiedenis dat verwijst naar gehechtheid, familiare relaties, liefde, afstand en nabijheid. Het gaat over emotionele verwevenheden, maar ook over het laten zakken van je angst(en) en weerstand door vertrouwd te raken met jezelf en de ander. Het kan echter ook betekenen dat als de context wijzigt, dat de energie of betekenis een verstoorde lading krijgt terwijl het wellicht op weg was naar balans en harmonie. Hier zit, onder andere, de relatie met systemisch werk. 

Ki (Gi/Qi) verwijst naar de Chinese 氣 vorm van energie in beweging. Vertrek en aankomst. Spanning en ontspanning. Action/Motion-Release-Detachment. 

Do is de weg of de beweging, zonder dat het een gefixeerde weg wil zijn. In het Taoïsme verwijst het naar de beweging te volgen waar het van nature naartoe beweegt zodat het geheel intact en in harmonie blijft. Ook al is er een disharmonische beweging in het veld.

Materie, beweging en ruimtelijkheid zijn noodzakelijke ingrediënten van en voor energetische overdracht. Hier ontstaan waarnemingsmomenten waarop beweging, overdracht en tegenoverdracht, voorafgegaan door (historische) projecties, gestalte krijgen. 
De verstarring van levensenergie ontstaat vaak door angst en onbekend zijn met het lichaam als krachtbron van liefde en als wapen. Beide als medicijn van en voor de beweging. Deze concepten zijn waarschijnlijk al millennia oud en worden nu deels toegepast in diverse disciplines die elkaar nauwelijks raken. Zo is er geen brug geslagen tussen de bewegingskunst van vecht/verdedigingsbewegingen en systemisch werk. 

De School voor Systemisch Bewustzijn start daarom een experimentele leergang waar deze twee werelden bij elkaar komen. Oude Aziatische filosofieën, kinetica en moderne Westerse psychologische inzichten over, onder andere, (familie)banden komen samen in een levenstraining die Jung Ki Do gaat heten. Dat dan zoiets betekent als de weg van het leven. 

data


De lesdagen vallen altijd op zaterdag, van 09.00 tot 17.00.
De groep sluit bij een maximum van 20 deelnemers. 

SMA23

2023
16 september
28 oktober
18 november
23 december
KERSTVAKANTIE
2024
20 januari
17 februari
16 maart 
20 april
18 mei 
15 juni

 

Deze leergang zit vol. Er kan niet ingeschreven worden.

locatie


De leslocatie is in Yoga School Dreams in Zaandam

 

kosten


Het lesgeld bestaat uit:
- Algemeen lesgeld voor 10 lesdagen.
- Locatie, Yogadreams in Zaandam.
- Catering, koffie/thee, water/sappen en lunch.
- Twee inspirerende en betrokken hoofddocenten.

Kosten die niet inbegrepen zijn, zijn: 
- Boeken en overig studiemateriaal

Het lesgeld voor 2023 bedraagt 2662,- inclusief BTW

Degenen die een onderneming erop na houden en de kosten gefactureerd willen krijgen, of worden bekostigd door hun werkgever, dienen rekening te houden met 21% btw op het totaalbedrag.


docenten

HILBRAND WESTRA

Geboren als Jung, W'on Seok te Seoel, Zuid-Korea, neemt zijn wortels steeds meer mee in zijn werk. In 2003 kwam Hilbrand in aanraking met het systemisch werk en gedachtegoed van Wolfgang Köninghaus. Dit bracht hem weer op het pad van zijn interesses in de Oosterse en Westerse filosofie en diepte psychologie van Carl Jung. Tezamen met het Taoïstisch Systemisch Werk vormde dit zijn werk en zijn leven.

Hilbrand begon zijn Martial Arts ervaring al jong in Judo, Jiu Jitsu en Aikido, maar haalde zijn zwarte band in Full-Contact (WTF) Taekwondo en volgde daarna enkele vechtsporttrainingen in JiDo en Close Combat Stijl in Europa en Korea. Hilbrand zijn achtergrond in Aziatische Krijgskunst en Systemisch werk, maakt van hem een begenadigd trainer waar je bij wilt zijn.

 

DEMIAN BURGENIK

Demian is geboren in Argentinië, komt uit Patagonië en woont nu in Amsterdam. Hij is al ruim 10 jaar actief als trainer en coach en duikt het liefst diep in de systemen en dynamieken. Demian is afgestudeerd aan SSB en is zelfstandig trainer, coach en facilitator.
Demian heeft een achtergrond in Kickboksen, Karate en de zachte vorm Qi Qong. Zijn mix tussen medatieve bewegingsvormen en vechtsport vormen maakt van hem een interessante trainer in dit veld die veel veiligheid en een gevoel van verbondenheid genereert.

JESPER VAN DER PUTTE

Jesper is geboren in Pijnacker en heeft een vechtsportachtergrond in wing chun kung fu, Shaolin kung fu, thaiboksen en Braziliaans jiu jitsu. Terwijl hij vroeger vechstport beoefende om zichzelf mentaal en fysiek uit te dagen, is hij sinds enkele jaren gegrepen door wat er in mensen zichtbaar wordt als men martial arts beoefent. Martial arts, systemisch bewustzijn en het Taoïstisch gedachtengoed voelen voor hem als een natuurlijke combinatie. 

 

Voor de afronding van zijn studie aan de School voor Systemisch Bewustzijn heeft hij onderzoek gedaan naar het belang en de effecten van van fysieke activiteit, zoals martial arts, voor het systemisch werk voor mannen. In zijn werk observeert hij, spiegelt hij patronen en daagt je uit tot nieuwe bewegingen.