Transcultureel Systemisch Werk (1-jarig)TransCultureel Systemisch Werk (TSCW) is ontwikkeld vanuit Duitsland onder auspiciën van Wolfgang Könighaus. Sinds 2003 werden er workshops georganiseerd voor Nederlanders met een verleden in Indonesië of afkomstig uit het vooroorlogse Nederlands Indië. Daarna ontpopte het al gauw in Amsterdam tot een breder en noodzakelijk perspectief van migratie.

Hilbrand heeft het verder gebracht door het systemisch werk vooral te richten op de effecten van migratie en verplaatsing, vooral voor leiders in community's en leiderschapsontwikkeling met een migratieachtergrond.

 

Vanaf 2022 zijn we een leergang van 10 lesdagen begonnen voor trainers en coaches die zich willen specialiseren op de onderwerpen; crosscultural development, in depth trauma development, systemisch werk, effecten van migratie, (onvrijwillige) verplaatsing en transculturele ontwikkeling vanuit een contextueel, fenomenologisch perspectief.


 "De School voor Systemisch Bewustzijn biedt een krachtige mix van theoretisch kader, lichaamswerk en leren door doen. De ervaring, scherpe waarneming en Hilbrands gevoeligheid voor het energetisch veld is boeiend en indrukwekkend. Hij is de energie. De integratie van deze onderdelen maakt de opleiding uniek en zo waardevol. Holistisch in haar volle omvang. Zo subtiel geïntegreerd vind je het nergens."

 

                                                                        Rick van Zijp

 "Ik besefte me niet hoeveel de gedwongen migratie van mijn vader impact had op hoe ik mijn plek innam en me manifesteerde. Hoe verbonden dit was met hoe welkom en thuis ik me voelde. Het werk van Hilbrand heeft me heel wat bewustwording en heling op dit gebied gebracht. Nu voel ik steeds meer dat ik thuis kan komen bij mezelf. Dat ik meer aanwezig en in verbinding ben. Dit gun ik iedereen. Ik raad deze opleiding dan ook van harte aan."

 

                                                                        Naomi Franken


data


De lesdagen vallen altijd op vrijdag, van 9.30 tot 17.00.
De groep sluit bij een maximum van 15 deelnemers.

De volgende lesdata zijn onder voorbehoud: 

2024
29 maart
12 april
10 mei 
21 juni 
ZOMERVAKANTIE 
30 augustus 
27 september
25 oktober
22 november
20 december
24 januari 

Extra workshops en activiteiten voorbehouden! Deze worden tegen kostprijs aangeboden voor SSB studenten en te zijner tijd bekend gemaakt. 

Op dit moment zijn we bezig met de planning, de inschrijving opent binnenkort! 

locatie


Als vaste leslocatie wordt er gebruik gemaakt van Woudschoten, te Zeist (nabij Utrecht). Het kan voorkomen dat er extra curriculaire activiteiten elders worden gepland. Dit kan betekenen dat tijdens de opleiding dat lessen ook ergens anders op locatie de activiteiten kunnen plaats vinden. Dit wordt tijdig bekend gemaakt.

kosten


Het lesgeld bestaat uit:
- Algemeen lesgeld voor 10 lesdagen
- Locatie
- Catering (koffie/thee, water/sappen en lunch) 
- Syllabus/opleidingsmap en te verstrekken artikelen
- Unieke gastdocenten
- Twee inspirerende en betrokken hoofddocenten
- 1 op 1 coaching bij de hoofddocenten

Kosten die niet inbegrepen zijn: 
- Boeken en overig studiemateriaal

Het lesgeld voor 2023 bedraagt 3690,- inclusief BTW. 

Degenen die een onderneming erop na houden en de kosten gefactureerd willen krijgen, of worden bekostigd door hun werkgever, dienen rekening te houden met 21% btw op het totaalbedrag.


docenten

Monique Bolung

Monique verdiept zich al 15 jaar in haar Nederlands-Indische en Indonesische achtergrond. Ze is systemisch geschoold door Hilbrand Westra, MT-coach, trainer en opleider en systemisch begeleider op het gebied van transcultureel systemisch werken

Demian Burgenik

Demian is geboren in Argentinië, komt uit Patagonië en woont nu in Amsterdam. Hij is al ruim 10 jaar actief als trainer en coach en duikt het liefst diep in de systemen en dynamieken.